Sinterklaas – Week 2

10 december 2023

Vorige berichten:

Hallo allemaal!

Week 2 van Sinterklaas en hij komt, hij komt dichterbij!

Maandag lag er op heel de school een laagje sneeuw. We hebben hiervan geprofiteerd en hebben onze laarzen aangetrokken. We zijn naar buiten gegaan om sneeuwballen te rollen. Hierbij leerden we verschillende wiskundige begrippen zoals groot, klein, groter, kleiner, op, naast, onder, … Niet al onze Pieten hadden al haar, dus hebben we deze afgewerkt. Samen met Stephanie hebben we gezelschapsspelletjes gespeeld en hebben we ons versie voor Sint geoefend.

Dinsdag hebben we ook verder gewerkt aan de staf van Sinterklaa en we hebben ons verkleed zoals Sint en Piet. Namiddag was het dan zo ver… De grote kindervriend was bij ons op school! We hebben goed ons versje opgezegd en vol interesse gekeken naar de andere mooie optreden van de andere klassen.

Woensdag was het een vrije dag. Hopelijk hebben jullie er allemaal van genoten. 🤗


Donderdag was Ömer aan de beurt met de fotoronde. Hij had een mooie foto van hem en Spiderman mee van zijn vakantie in Turkije. Na de speeltijd hebben we samen met Stephanie een puzzel van Sinterklaas gemaakt. We hebben deze geknipt, gelegd, opgeplakt en daarna versierd met stiften en wiebeloogjes.


Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week. Om rustig aan de dag te beginnen hebben we samen met de kikkerklas een lesje yoga gehad van Stefanie tijdens de les turnen. Na de speeltijd was het kerstatelier en zijn er allemaal ouders en grootouders komen helpen. De kinderen mochten eerdere deze week activiteiten kiezen waarna ze in groepjes zijn verdeelt. Zo kon er gekozen worden voor een kerstboompje te knutselen, een glazen bokaaltje versieren, een kerstboomornamentje knutselen, een schrijfdans of een houten kaarsjeshouder maken. Na de middag hebben we nog even een ontdekking gedaan met verpakkingsmateriaal die Adeo meegenomen had. We ontdekten dat deze aan elkaar blijven plakken als we het even in water dompelden. We hebben ook potjes met water gevuld en hier enkele moussejes in gedaan. Maandag zien we het resultaat …

Groetjes van de muisjes. 🐭