sluitingen en Sint en Piet

4 december 2021

Vorige berichten:

Maandag wou Iloé zich graag nog eens verkleden in de poppenhoek. Ze had een roos/paars pietenpakje bij. We hebben onze sint en piet kleren uitgehaald en de poppenhoek ingericht. Linne had een aapje meegebracht, maar wat deed dat aapje in onze klas? Waar wonen de apen normaal? wat eten de apen? … We zijn na het gesprekje begonnen met een boom te bouwen. Jammer genoeg geen foto van omdat hij omgevallen is.

Thaimoun wou ook graag knutselen. We hebben namiddag een sinterklaas geverfd op onze schildersezels.
Om onze dag af te sluiten hebben we ons liedje voor de Sint geoefend. (zie seesaw)

Dinsdag gingen we met de plannen van Thaimoun en Ezra aan de slag met Katia. Katia had heeeeeeeel veel spullen met sluitingen meegebracht. Dozen en deksels maar ook juwelen en kledingstukken leerden we open en toe doen. Tijdens de wiskunde activiteit moesten we de juiste vorm in de kubussen steken maar ook deze kubussen moesten we eerst leren openen en correct leren sluiten.

We namen de winterkleding die we nu best beginnen aan te doen eens verder onder de loep. Katia had ook enkele zomerstuks meegebracht. Een zonnepet en short doen we nu niet meer aan. In plaats daarvan dragen we een sjaal, muts, handschoenen, wanten,…

In de namiddag bespraken we tijdens klassenraad het ogenschijnlijk plaatsgebrek voor onze boekentassen. Maar al doende ontdekten we samen dat wanneer iedereen zijn boekentas aansluitend tegen elkaar en rechtopstaand opbergt, we nog plaats hebben voor 6 extra boekentassen. En dat is goed nieuws want na de kerstvakantie komt er weer een nieuw vriendje in onze klas.

We werkten met het materiaal van de kikkerklas tijdens bakjestijd; een staf beplakken met playmaïs, een baard stempelen voor de Sint, de Sint zijn baard van model veranderen met klei,…

Woensdag hebben we een schrijfdans gedaan rond de piet. De piet was zijn haren verloren. Hij wou graag terug mooie gekleurde krulletjes hebben. Eerst oefenden we wat in de lucht om grote cirkelbewegingen te maken, daarna met onze polsen om kleine cirkelbewegingen te maken en later probeerden we dit ook op ons blad.

Donderdag hebben we ons liedje nog verschillende keren geoefend en wat kunnen we dat al goed! Amaani wou graag iets knutselen rond de sint. We hebben deze keer ‘slecht weer vandaag’ gemaakt adhv keukenrolletjes. Ook hebben we in onze brievenbus van de school een brief van Sint en Piet gevonden! Hij heeft onze brief ook ontvangen. We hebben een mooie zoekposter gekregen die we ook onmiddellijk gebruikt hebben om een spelletje mee te spelen. Sinterklaas bedankte ons voor het mooie briefje en de mooie tekeningen.

Namiddag was het bakjestijd en is Kristie ook in onze klas gekomen om eens te kijken welke talenten we allemaal hebben. We mochten eerst met een dobbelsteen gooien en de vraagjes beantwoorden. Nadien vroeg Kristie wie er sterk was, goed kon opruimen, goed kon babbelen, goed kon helpen, … Iedereen heeft een talent!

Vrijdag was het zover. Sinterklaas en Piet hebben onze school gevonden. Wat waren we blij dat Sint en Piet zijn kunnen komen! We hebben gezongen, gelachen, gedanst en ons super geamuseerd! Foto’s en filmpjes staan op FB en Seesaw.

Doorheen de dag hebben we nog geturnd met Anouk. Ook hebben we onze nieuwe knikkerbaan uitgeprobeerd. Het was niet makkelijk om van nul te beginnen, maar samen met Jill hebben we toch al een leuk begin van onze knikkerbaan gemaakt. Volgende week kunnen we verder bouwen.