Sponsorloop, conflictbemiddeling, Werelddierendag, Saved by

10 oktober 2021

Vorige berichten:

Beste lezers

Veel plezier met het lezen van dit blogbericht.

Groetjes!

Lorena, Merel en Rabia

Maandag 27/09/2021 hadden we sponsorloop. Iedereen heeft hard zijn best gedaan en goed gelopen. Feya had het schoolrecord gebroken. Ze had 20 rondjes gelopen en won de gouden beker! Dikke proficiat Feya.

Naar aanleiding van de ‘Week van de sportclub’ mochten we in onze sportoutfit naar school komen. Alle sportieve leerlingen mochten hun eigen sport in de kijker zetten.

Plannetjestijd

Loris is 10 jaar geworden en dat hebben we natuurlijk gevierd in de klas! Hiep hiep hoeraaaaaa voor Loris!

 

Vorige week donderdag is de bib-truck naar onze school gekomen We mochten een leuk leesboekje en een informatief boek of stripverhaal kiezen om te lezen.

Hier zijn we per twee het werkwoord ‘être’ aan het oefenen.

De conflictbemiddelaars van de derde graad heten SOS on the MOVE. Elke speeltijd lopen er twee leerlingen van onze klas op de speelplaats om ruzies op te lossen.

Tijdens graadswerking  hebben de leerlingen getraind om op een correcte manier te bemiddelen bij ruzies. Door een rollenspel te spelen, hebben we conflicten benoemd en opgelost. Zo hebben we geleerd dat de bemiddelaars neutraal moeten zijn en geen partij mogen kiezen. Het is belangrijk dat we goed luisteren naar beide partijen en hun verhalen begrijpen. De bemiddelaars zijn verantwoordelijk voor het verloop van het gesprek en werken oplossingsgericht. Dankzij conflictbemiddeling krijgen leerlingen de kans om naar elkaar te luisteren en mogelijke oplossingen met elkaar te bespreken.

 

Op 4 oktober is het jaarlijks Werelddierendag. Deze dag is ontstaan door de monnik Sint – Franciscus van Assisi die zich inzette voor de arme mensen. Deze heilige man bekommerde zich ook om de dieren en planten, hij hield heel veel van dieren en behandelde ze goed. Omdat Sint – Franciscus stierf op 4 oktober 1226 werd deze dag uitgeroepen tot Werelddierendag.

Op school mochten alle kinderen de dag nadien hun huisdier meebrengen. Er waren schildpadden, een kat,  honden, cavia’s enz… die heel veel aandacht kregen.

Dinsdag was het een speciale dag namelijk ‘Dag van de leerkracht’. Ik heb een lekkere doos chocolade gekregen van de kids! Dank je wel schatjes!

In de klas hebben we gewerkt rond  ‘Saved by the bell’. Dagdagelijks zetten de leerkrachten zich in om kinderen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen. Onderwijs zou voor elk kind een recht moeten zijn. Zo kunnen later heel wat dromen waar gemaakt worden. Helaas zijn er nog veel kinderen in de wereld die niet naar school kunnen gaan. Ze moeten werken om geld te verdienen of ze blijven thuis om te passen op de rest van hun gezin en om huishoudelijke taken te doen. In de klas hebben we een diep gesprek gehad over dit aangrijpend onderwerp. We hebben ook nagedacht over diversiteit op school en hoe we hiermee omgaan.

vvvn bv