Sponsorloop & krullenbol

3 oktober 2021

Vorige berichten:

We startten de week met sponsorloop. De kindjes liepen heel wat rondjes en verdienden daardoor een papieren medaille die we in het glunderboek hebben geplakt. We begonnen deze week aan een nieuwe kleur nl. de kleur GEEL. Met de gebrachte voorwerpen kwamen heel wat plannen zoals dansen op het lied van Maya de bij, citroenenlimonade maken, de ballen van klein naar groot leggen, verschillende smaken proeven, een uitstap met onze fluohesjes aan, enzovoort.

Tijdens bakjestijd konden de kindjes kiezen uit een kleurpatroon leggen met een moeilijkheidsgraad, een knikkerbaan bouwen, een huisje voor de diertjes bouwen, spelletjes spelen en met de fun mais een gezicht plakken.

Één van onze plannen was de ballen van klein naar groot leggen. Daarna oefenden we dit met klein groepje kinderen. We oefenden de begrippen eerste, laatste en middelste.

Op de dag van de sportclub kwamen we te weten welk kind welke sport uitoefende. Ze toonden enkele kunstjes.

Met schrijfdans oefenden we heen- en weergaande gebogen lijnvorming en uitschietende lijnen, eerst in de lucht en daarna op papier. Zo hadden we een mooie egel getekend. Als uitbreiding mochten we met de wasknijpers (stekels) aan de egel vastmaken en op blad nog eens de gebogen- en uitschietende lijnen oefenen.

Cayden had voor zijn boekenronde een leuk boek bij over de ‘Kleine ezel gaat in bad’ en Ella Nora had de zintuigenronde. We mochten citroen en chocolade proeven. Goed gedaan, Cayden en Ella Nora! We proefden ook nog andere smaken die de andere kindjes bij hadden.

Op donderdag kwam de bibtruck naar onze school. We mochten een boekje kiezen, laten scannen en naar de klas meenemen.

Tijdens vrije werktijd mochten we een bloem tekenen aan de hand van een stappenplan, op het bord en op papier. Dat ging goed. Kunnen we de volgende keer een paard tekenen? We introduceerden ook het contractwerk, eerder dan gepland. Zowel voor de kindjes als voor Mutlu was dit een testfase. Volgende week krijgen jullie de contractjes mee. Voor alle duidelijkheid, dit is enkel voor de kindjes die dit willen doen. Het is dus een ‘magje’.

Volgende week staat het volgende al gepland: maandag geen school , dinsdag toneel, citroenenlimonade maken, donderdag de verjaardag van Cayden, vrijdag naar Bokrijk.