Springkasteel & de nieuwe kleur WIT

12 januari 2022

Vorige berichten:

Wij zijn de eerste schooldag van het nieuwe jaar feestelijk gestart door ons uit te leven op het springkasteel. We vonden het super leuk! In de namiddag was het bakjestijd. We konden kiezen uit de vakantieronde (want wij hadden toch wel veel te vertellen over onze kerstvakantie), knikkerbanen bouwen, vrij vingerverven, met de kleine blokken een huisje bouwen voor de diertjes en met de K’nex bouwen volgens een voorbeeldfoto of eigen fantasie. Na iedere wisseling hielden we een toonmoment.

Op dinsdag zijn wij met een nieuwe kleur gestart, nl. wit. We hadden heel wat interessante spulletjes bij zoals een strandhoed, een lammetje, een knijper, een beker, suiker, bloem, suikerklontjes, een kleurpotlood, een blad wat de noordpool voorstelde met ijsberen, een blokje, een parfumfles, marshmallows, een schrijfboekje, een unicorn, een papieren vliegtuigje en hondje, een auto en nog zoveel meer.

We tekenden een woordspin en maakten plannetjes zoals een onderzoek over de noordpool, testen met een witte kleurpotlood op wit en gekleurd papier, mama-papa-baby diertjes benoemen, pannenkoeken bakken, in de speelzaal met papieren vliegtuigjes gooien, nagaan wat hard en zacht is,  marshmallows eten 🙂 enzovoorts.

Tijdens vrije werktijd mochten we met Mutlu en Kristie spelletjes spelen zoals het koekoekspel, memory en domino. Daarnaast konden we ook in de poppenhoek, bouwhoek, tekenhoek, … spelen.

Op woensdag mocht Yaren haar boek over kleuren, vormen en tellen presenteren. Ze vertelde wat ze zag en kon de vormen goed benoemen. Daarbij kwam uit de groep het idee om verder in te gaan op de vormen. Dat staat dus morgen op de planning.

Tijdens de vrije werktijd tekenden we het mannetje van de maand en mochten we plaatjes uitknippen en in de juiste volgorde leggen.

Vanaf morgen (donderdag) starten we ook aan ons onderzoek over de noordpool. Wie er leuke boekjes, weetjes, diertjes, speelgoedjes heeft, mag dit mee naar school nemen.

Als slot willen we Ella Nora en haar familie feliciteren met de komst van baby Lilly-Roos. xx