tegenstellingen in de klas + welkom Adeo

14 november 2022

Vorige berichten:

Deze week hadden we een nieuw onderwerp waar we rond gaan werken de komende 4 weken.

De tegenstellingen die aan bod gekomen zijn: Licht en donker, snel en traag, groot en klein, hard en zacht, springen of niet springen, hoog en laag, stil en luid, vloeibaar of hard, … en nog veel meer!

Ook mochten we deze week een nieuwe peuter in onze klas verwelkomen, Adeo. Welkom in onze muizenklas!

We zijn gestart met het bouwen van blokken, hoge torens en lage torens. Bij de kapper konden we onze haren laten ‘knippen’, kort of lang, haren in een staartje of los, …Overal in de klas komen we wel tegenstellingen tegen.

Namiddag hebben we enkele gezelschapsspelletje gespeeld, samenwerken of alleen spelen. kaartje nabouwen met grote en kleine blokken, …

Dinsdag zijn we eerst gaan turnen met Anouk en nadien hebben we met klei grote/kleine bolletjes gerold en lange of korte worstjes/wormen.
We hebben ook een liedje geleerd over tegenstellingen ‘deurtje open, deurtje dicht’.

Namiddag was het weer tijd voor gezelschapsspelletjes.

Woensdag hebben we een voertuig geknutseld. Sommige voertuigen waren heel snel zoals een raceauto en sommigen rijden trager zoals een bus of tractor. Ook hebben we een oefening gemaakt van groot naar klein. We moesten de ballen uitknippen en ze in de juiste volgorde leggen.
Op het einde van de dag hebben we een onderzoekje gedaan rond hard en zacht. Wat is er hard(tafel, drinkfles, magneetbord, tafel, …) in de klas en wat is er zacht(boekentas, knuffel, boterham, …).

Donderdag hebben we gekeken naar wat hard is en vloeibaar. Mats had dit weekend pannenkoeken gemaakt en dit wouden we ook wel eens doen in de klas. Samen met de hulp van Nathalie en Katrien hebben ze echt gesmaakt, alle pannenkoekjes waren op! 🙂

We mochten in de voormiddag ook naar een toneel gaan kijken over ‘ViesVuilLand’. Het verhaal ging over afval sorteren, afval in de vuilbak gooien en niet op de grond, … Jullie hebben in de boekentas ook een kaartje meegekregen met een QR-code. Zo kunnen jullie een filmpje zien over het toneel.

Namiddag hebben we nog een keertje gezelschapsspelletjes gespeeld en nadien de lekkere pannenkoeken gegeten.

 

Zijn er ouders die ook eens graag willen meespelen met de gezelschapsspelletjes namiddag (in week 1). Je mag me dit altijd even laten weten of op de lijst schrijven aan ons prikbord in de gang.