Tellen, puzzelen en knippen

29 september 2022

Vorige berichten:

Deze week was er geen plannetjesronde, wel hebben we enkele focuspunten gekozen om aan te werken deze week en ook om wat dingen af te werken/herhalen die we doorheen de weken nog moesten doen of geleerd hebben.

We hebben deze week een kniptafel gemaakt om het knippen verder te oefenen. Ook hebben we allemaal verschillende puzzels gemaakt met verschillende niveaus. Doorheen de week hebben we ook wat telspelletjes gespeeld.

Lucio had op de speelplaats heel wat blaadjes gevonden. We hebben onze vrije tekst gemaakt over de herfst en de vallende blaadjes van de boom.

Woensdag mocht Amauri de ontdekkoffer meebrengen. Hij had enkele okkernoten meegebracht. Ook Hélder was ’s morgens in de tuin okkernoten gaan rapen en had deze meegebracht naar school. Door Amauri zijn okkernoten konden we goed zien hoe een okkernoot aan de boom groeit, en hoe het eruit ziet als je het opendoet. Hierna mochten we zelf proberen om de okkernoten open te breken met de notenkraker.

Na de speeltijd hebben we geprofiteerd van het mooie weer en hebben we Hélder zijn plannetje van vorige week uitgevoerd. Hij had tijdens zijn fotoronde een foto laten zien waarop hij aan het fietsen is. We hebben de fietsjes en de stepjes van school gebruikt en zijn op het fietsparcours gaan rondrijden.

Donderdag had Milou kastanjes meegebracht. Het waren tamme kastanjes, deze mochten we ook eens proeven. Nadien zijn we de kastanjes ook eens gaan laten ploffen in de microgolf. Nath had ons deze tip gegeven. Hierdoor waren de kastanjes wat zachter.

Deze week hebben we ook onze bakjestijd gehad waarbij enkele kleuters van de kikkerklas bij ons mochten komen werken en enkele kleuters van ons mochten naar de kikkerklas. Zo leren we elkaar wat kennen.