Terugblik op week 21

11 februari 2023

Vorige berichten:

We startten deze week goed met een bewegingstussendoortje, want bewegen is gezond. Ook hadden we een geheime missie, maar hier kunnen we nog niet zoveel over vertellen, sssst. We leerden deze week twee nieuwe letters kennen de “g” en de “ui”. Fien had de letterdoos mee gekregen voor de letter “g” en wat een bijzondere spullen had ze meegenomen. Een echt gewei van haar buurvrouw, wauw, wat waren de kinderen onder de indruk.

Driana stelde haar natuurronde voor en vertelde over de dennenappel en dennenboom. Bieke had deze week haar kunstronde en nam ons mee in het verhaal van de hout-snij-kunst. Goed gedaan allebei! 
Tijdens het klimaatatelier werden alle klassen in groepjes verdeelt en namen ze deel aan verschillende workshops. Zo werden er windmolens gemaakt, klimaattips voor in de klas, klimaatposters, … Het leesplein werd officieel geopend en iedere dinsdag kunnen twee kinderen per klas gebruik maken van ons mooi aanbod. Meede had deze week de actuaronde en vertelde over de aardbeving in Turkije. 

 

 

 

 

 

 

Ook was het dikke truiendag en werd er een verkiezing gehouden. We toonde onze truien op de catwalk en dan koos de jury per klas 1 winnaar. Proficiat Meede!

Vrijdag vierde we de verjaardag van Miray en hij had zeer veel foto’s bij en ook de krant met zijn babyfoto in. Maar wie zagen we daar nog instaan, Wannes en Kaï! Zo leuk om even terug te gaan in de tijd.

 

 

 

 

 

 

 

Namiddag gingen we op uitstap naar de postbus en stuurden we onze brieven op de post. We volgden onze zelfgemaakte kaart en wisten zo hoe we moesten wandelen. Bedankt aan de mama van Miray om mee te begeleiden. Daarna stopten we even op het grasveld en smulden we van de traktatie.

 

Fijn weekend allemaal en tot maandag!