toverstokjes of tovermannetjes maken, meer en minder, pyjama

15 maart 2021

Vorige berichten:

Dinsdag hebben we ons plannetje van de takken verder afgewerkt. Maandag hebben we het geverfd en nu kunnen we het versieren met verschillende dingen. Wat een leuke creaties!

Ook Medina mocht een boekje meebrengen voor de boekenronde. Ze had 2 boekjes meegebracht, 1 rond afval en 1 van een muis die de taart opat en er ontstond heel veel rommel en vuil. Hierover hebben we een gesprekje gehad over vuil en afval.

Namiddag hebben we onze bakjestijd gehad, met de bakjes van Nath.

Woensdag hebben we gekeken wat voor puzzelkampioenen we in de klas hebben. We hebben al goed geoefend. Bij Nihal konden we het spelletje spelen van de dieren(op de juiste plaats zetten volgens opdracht).
Na de speeltijd hebben we onze klassenraad gehouden. Enkele puntjes die aan bod kwamen waren ‘boekjes niet kapot maken’ en ‘niet in alle schuiven spulletjes halen, maar enkel de schuiven die op tafel staan in de poppenhoek’. Doordat we soms teveel spulletjes nemen in de poppenhoek blijft alles op de grond liggen en komen we niet zo goed tot spel. Hier gaan we de komende weken extra op letten.

Donderdag is Kristie bij ons een spelletje komen spelen over meer en minder. Dit hebben we adhv blokken gedaan. Ook hebben we nog even verder gedaan met puzzelen, want niet iedereen was woensdag aan de beurt gekomen.

IloƩ mocht een foto meebrengen voor haar fotoronde. Ze had een foto meegebracht van haar mama, papa, oma, opa, tante, nonkel en nichtje. Ze waren naar de zee geweest. Welke kleuters waren nog al eens naar de zee geweest en wat hebben ze daar gedaan. Ook hierover hebben we een leuk gesprekje gehad.

Namiddag hebben we weer bakjestijd gehad en hebben we gewisseld met een groepje van Nath.

Vrijdag was het pyjamadag. We mochten in onze pyjama naar school komen of in onze droomjob. Iedereen had goed zijn best gedaan, ook waren er leuke droomjobs ontdekt. We hebben tijdens de praatronde onze outfits laten zien aan en elkaar en we hebben ook naar een filmpje gekeken over bednet en een gesprekje hierover gehad.

Na het turnen zijn we met onze VWT begonnen. We zijn van start gegaan met onze paasmandjes. Zo zijn ze zeker op tijd klaar voor Pasen binnenkort. We hebben met de spulletjes van sommige kinderen hun droomjob gespeeld(dokterspullen) en we hebben met de auto’s gespeeld.

Joris was als vuilnisman verkleed. Hij had een fluovestje aan en had een grijper en vuilzak meegebracht. Namiddag zijn we buiten papiertjes gaan rapen met de grijpers. Zo is onze speelplaats weer proper en hebben we toch gemerkt dat het veel werk is en dat het ook helemaal niet zo leuk is om zoveel papiertjes op de grond te zien liggen. Op het einde van de dag hebben we ook eens gekeken welke vuilbakken wij in onze klas hebben en hoe we moeten sorteren. We kennen dit al goed!

Fijn weekend allemaal!