uitstap naar de kinderboerderij, kermis in de klas en hiep h

15 mei 2022

Vorige berichten:

Maandag waren er weer leuke plannen verteld. Mats had een vangspel meegebracht en Muhammed had een voetbal meegebracht. Met het mooie weer zijn we naar buiten getrokken en hebben we enkele bewegingsspelletjes gespeeld met ballen (gooien, stampen en werpen.)

Ook hebben we ons mannetje van de maand getekend en hebben we vlaggetjes geknutseld. Dit was een plannetje van Linne. Ze had enkele vlagjes meegebracht en ze wou deze graag aan alle kindjes van de klas geven, maar we kwamen tot de conclusie dat er tekort waren. We hebben geteld, gekeken hoeveel we er nog moesten maken en zijn begonnen met versieren.

Namiddag kwam Rozerin haar mama met lekkere waterijsjes, MMM, dank je wel!

De voorbije weken kwam iedereen vertellen dat hij naar de kermis geweest was, iedereen was super enthousiast! We wouden in de klas ook graag een kermis nabouwen. Dit hebben we dinsdag verder uitgewerkt. We hebben dit gedaan met ‘my little people’ maar ook in de turnzaal hebben we de kermis wat nagebouwd.
-Eendjes vangen
-trampoline springen
-blikken omver gooien
-glijbaan/tobogan

Op het einde van de dag is Linne haar moeke een boekje komen voorlezen

Woensdag zijn we met alle mama’s naar de kinderboerderij geweest. Dit was een plannetje wat we even geleden al hadden voorgesteld en wat we nu eindelijk konden uitwerken. We hebben dit gekoppeld aan moederdag. Het was een super gezellige dag!

Donderdag zijn we onze boekjes van de bibtruck gaan wisselen voor nieuwe boekjes.

Nadien wou Linne graag een boom knutselen, ze wou dit graag met stokjes doen, we zijn buiten op zoek gegaan naar natuurlijk materiaal en we probeerden een boom na te bouwen.

Namiddag was het bakjestijd en hadden we een wisselmoment met de kikkerklas. Sommige kleuters mochten naar de kikkerklas gaan en sommige naar de muizenklas.

Vrijdag was Mats Jarig, hiep hiep¬† hoera! We hebben samen gevierd met mama en papa. Ze hadden lekkere cakekjes en wafels bij die we zelf mochten versieren met slagroom, sausje, confetti, … MMM het was lekker en ook heel leuk!
Ze hadden ook een leuk gezelschapsspel meegebracht van ‘de boomgaard’. Dank je wel!¬† Dit gaan we volgende week zeker nog verder uitproberen.

We hebben ook een vrije tekst gemaakt met natuurlijk materiaal buiten. Op deze manier leren we op een andere manier creatief iets uit te werken. Het was niet makkelijk, maar we hebben mooie creaties gemaakt!

Namiddag was het bakjestijd samen met de kikkerklas.