Vaderdagatelier

6 juni 2022

Vorige berichten:

Deze week hebben we weer heel wat leuke dingen geleerd in de klas.

Met de meegebrachte pop-its hebben we een kleurenspel gespeeld, ook hebben we een oefening gemaakt om de vormen in de juiste kleur te kleuren.

We hebben een masker geknutseld(superhelden, dieren, …) en ook hebben we een vrije tekst rond superhelden gemaakt.

Woensdag is Thaimoun haar mama, Noen, in de klas een voetmassage komen geven. De kleuters hebben hier echt van genoten, kriebels aan de voeten 🙂 De kleuters kunnen dit ook eens doen om mama en papa te verwennen.

Woensdag was er ook een forum en deze keer was het onze beurt samen met de de klas van Nath en Mutlu. We hebben 2 liedjes gezongen.

Donderdag hebben we een cadeau gemaakt voor Yunus-Eymen. Hij is grote broer geworden. Zijn naam is Aras. Proficiat aan beide ouders.
ook hebben we voormiddag even bezoek gehad van de kleuters van Ann. Enkele kleuters zijn met ons komen meespelen en werken in de klas.

Na de speeltijd zijn we ook in de tuin gaan kijken naar de plantjes die volop aan het groeien zijn. We hebben van de besjes mogen proeven, in de schooltuin is tarwe aan het groeien, ook de appelbomen zijn volop in bloei. Er waren ook heel wat sprinkhanen in de schooltuin te vinden. Ook onze eigen bloemetjes en plantjes aan onze klas zijn volop aan her groeien. We hebben al een krop sla, de tomatenplantjes zijn ook goed aan het groeien en hopelijk hebben we binnenkort ook mooie kleurrijke bloemen.

Vrijdag hebben we ons vaderdagatelier gepland. Hierbij mochten we kiezen welk cadeautje we wouden knutselen voor papa. Ook hebben we weer enkele helpende handen gehad van ouders of familie, dank je wel.

Emir mocht voor de muziekronde iets meebrengen. Hij had een xylofoon meegebracht en liet zien hoe we dat moesten gebruiken. Je kon snel kloppen, zacht kloppen, traag kloppen, met een houten stok of een lepel, … Nadien hebben wij met de muziekstokjes ook snel en traag muziek gemaakt.