Veel puzzelen en plannetjestijd

12 februari 2023

Vorige berichten:

Een week vol plannetjes: een eitje bakken, verschillende geuren waarnemen en raden, met sponsjes bouwen, de winkel- en poppenhoek omtoveren tot een apotheek en dokterspraktijk.

Daarnaast hebben wij veel gepuzzeld. De meeste kindjes gaan voor de 100 stuks! Er hebben al twee kleuters hun puzzeldiploma behaald. Proficiat, Deniz en Mathis!

Wij zijn donderdag gestart aan ons contractwerk: lijnen trekken naar het juiste deel van het lichaam, medicijnenpotjes aanvullen tot 5 en lettergrepen klappen. Volgende week werken wij dit af en krijgen het dan mee naar huis.

Met bakjestijd konden wij kiezen uit de volgende activiteiten: loose parts, samen overleggen en bouwen met houten blokken, de letterdoos, vrije teksten over mijn talent en figuren uitknippen. Fier toonden wij achteraf onze werkjes.

Ook dit jaar deed onze school mee aan dikketruiendag in het teken van #iktrekhetmijaan. Er werd vooral gewerkt rond energie. In onze klas vertelde de juf over het klimaat met het boek van ‘Red het klimaat’ en werd er nagedacht over hoe wij op school energie kunnen besparen. Met dikketruiendag mochten alle kinderen hun meest originele trui showen. De winnaar kreeg een energievriendelijke prijs.

Met schrijfdans oefenden wij schrijfpatronen (krullen, bogen, tandjes, lemniscaat) in scheerschuim. Dit vonden wij een leuke ervaring.