Wat deed ik in de klas -juf Loren

20 januari 2023

Vorige berichten:

De letter E:
We gingen in de klas opzoek naar de letter E, trokken hier foto’s van met de gsm van de juf en maakten uiteindelijk een collage. Samen gingen we de E uitknippen, stempelen en schrijven.

Vrij spel in de klas:
De kleuters speelden met mijn nieuwe aangeboden materialen en die van uit de klas. Ze gingen kleien, barbies zonder gezichten opmaken, spelletjes spelen, puzzelen,…

Projectjes van de kleuters:
1. Thee drinken in de klas. Een kleuter bracht zakjes thee mee die we samen mochten proeven. In een grote doorzichtige bak zagen we hoe de zakjes ervoor zorgden dat het water van kleur veranderde. Natuurlijk moesten we ook een smaak test doen en dronken we gezellig in de kring ons theetje.
2. Een lavalamp maken. Door middel van water, olie, kleurstof en een beetje water maakten we zelf een lavalamp die helemaal tot leven kwam door er een bruistablet in te leggen.

Bouwen:
Met verschillende materialen gaan de kleuters aan de slag om dingen te bouwen. Van dierentuinen tot klokkentorens en hotels. We gingen onszelf ook meten aan de hand van duplo blokken. Wanneer een creatie klaar was maakte ik hier een foto van voor op onze ‘inspiratie muur’. Ook in de kring vertelden de kleuters over hun bouwwerk: wat zien we? Hoe zijn we er aan begonnen?

De kleur wit:
We introduceren de kleur wit in de klas. Om te beginnen maken we een woordspin en bespreken we de materialen die de keuters bij hebben. Vervolgens doen we activiteiten rond de kleur wit:
1. Met witte verf stempelen we sneeuwvlokken en sneeuwmannen op een zwart blad. Later kunnen we met lijm hier glitter en wiebel-oogjes op vast maken.
2. Pannenkoeken bakken: de witte kleur van bloem, suiker en eiwit.
3. Experimenteerbak met piepschuim aangezien er jammer genoeg geen sneeuw aanwezig was. Aan de hand van bekers met getallen (zowel de nummers als bolletjes) die de kleuters met de juiste hoeveelheid moesten vullen.
4. Een experimenteerbak met echte sneeuw!
5. Vrijdag gingen we lekker buiten spelen in de sneeuw

Pannenkoeken bakken:
Als eerste bespraken we de verschillende ingrediƫnten die de ouders meebrachten. Vervolgens maakten we samen een stappenplan over hoe we pannenkoeken moeten maken. Hierna gingen we het stappenplan uitvoeren en bakten we de pannenkoeken. Als laatste gingen we deze natuurlijk lekker opsmikkelen!

Ik vond het super leuk om jullie juf te mogen zijn!
-Juf Loren-