Wat een drukke maar toffe weken

14 maart 2022

Vorige berichten:

Wat een drukke maar toffe weken

De maand februari was een toffe maand. We hebben allerlei verschillende dingen gedaan! We zijn op uitstap geweest naar het heempark. Daar hebben we geleerd hoe we brood kunnen maken. Nadat we klaar waren met mengen en kneden, vormden we het tot een mooi broodje. We staken het deeg in een authentieke oven.Onze broden hebben we gemarkeerd met onze eigen handtekening. Onze broodzakken hebben we gepersonaliseerd met onze eigen tekeningen.

Tijdens dikke truien dag hebben we gewerkt rond duurzame energie. Via het verhaal van reus Gommaar bedachten we allerlei manieren om duurzame energie op te wekken en te bewaren. We bouwden ook onze eigen windmolen. Om het thema af te ronden maakte we onze eigen reus Gommaar aan de hand van touwdruk, verf en wasco!

We deden allerlei activiteiten rond de week tegen pesten. Tijdens deze activiteiten zochten we naar onze kleur tegen pesten. Met de hulp van juf Saar kozen wij op het einde van de week de kleur groen als onze kleur tegen pesten.

Om de maand februari af te sluiten, organiseerde de school de carnavalsweek. Iedere dag kwamen we verkleed naar school in een bepaald thema! Op het einde kwamen de leerlingen verkleed in een eigen thema en deden we een catwalk om ieders toffe kostuum te zien!