We blijven glunderen en talenten ontdekken.

27 januari 2023

Vorige berichten:

Deze keer een verslag van de afgelopen 2 weken. De talenten deze keer in de kijker waren een kennis van dino’s, een knutseltalent, dieren die ook talenten hebben en nog veel meer.

We hadden vrijeteksten, zijn naar een toneelstuk gaan kijken en dat was heel leuk. Leuke muziek om naar te luisteren.

Anna Mae had voor de ontdekkoffer alles mee om zelf in de klas lavalampen te maken. Vol bewonderen keken we er naar. We hadden bakjestijd en brachten ook een bezoek aan ons lees- en leerplein. Daar gingen we boekjes lenen over dino’s en vormen. Maar omdat we er toch waren , las Nath ons daar ook een boekje voor. Wat was dat gezellig.

En eindelijk, de sneeuw. Wat waren we blij . We speelden er dan ook super graag in!!!! De muziekronde was van Alvaro. Gewapend met gitaar en blokfluit , liet hij ons allerlei toontjes muziek horen. We observeerden de instrumenten ook goed: waarvan zijn ze gemaakt? Klinkt alles hetzelfde? Hoe bespeel je ze?

Het grootste plan was wel dat van Lennon: hij wilde een dinomuseum maken. Hij zocht de namen op , schreef ze over, maakte pootafdrukken, zocht wat ze aten , hoe ze eruit zagen en nog veel meer. Op het einde van de week stelde hij alles tentoon inclusief een ‘keep hands off’ plaatje. Hoe knap gedaan.

Tijdens de 2e week was er een boekenronde van Lennon. Dat boekje leerde ons tellen tot 1 :-). Er kwamen ook enkele mama’s spelletjes met ons spelen, voorlezen en dansen. Dat was in plaats van onze winterwandeling.  Kristie kwam ook in de klas voor de schatgravers te spelen.

De lichtbak leerde ons ook vormen en dino’s tekenen. Er kwamen ook 2 nieuwe kindjes wennen : Thigo en Sare Nur, die ons snel komen vervoegen. De fotoronde was van Mertan. Hij vertelde over zijn bezoekje in Plopsa indoor en zijn schaatservaring. En feest , ja ja , Ivy werd deze week 3 jaar en ook dat hebben we gevierd.

En voor de gedichtenweek , zochten we rijmwoorden op kleuren en maakten zo ons eigen kleurenrijm.

Dus hele drukke weken , dat kan je wel zien, maar oh zo leuk.

Nu genieten van een extra lang weekend. Tot dinsdag iedereen.