We liepen de week door! Volg je mee?

2 oktober 2021

Vorige berichten:

Hallo!

Op maandag hebben we ons beste beentje voor gezet! We liepen voor de sponsorloop en konden heel wat centjes bij mekaar lopen.

Ons project over het dierenrijk hebben we dinsdag gepresenteerd. Ieder groepje maakte een overzichtelijke poster met alle info over zijn of haar onderzoek. We leerden dat er gewervelde en ongewervelde dieren bestaan. Bij de gewervelde dieren horen volgende klassen: vissen, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen. Voor de ongewervelde dieren onderzochten we: de holtedieren, de geleedpotigen,  de sponzen, de spinachtigen,  de weekdieren en de stekelhuidigen.

Woensdag was het de de dag van de sportclub. Meer dan de helft van de klas kwam in zijn favoriete sportoutfit naar school.

 

 

Op dinsdag en donderdag werken we elke week opnieuw voor plannetjestijd. We mogen dan een eigen plan uitwerken of kiezen een plannetjestijddoos waarin infofiches en materialen te vinden zijn om een tof plan uit te werken. Zie hier enkele creaties.

Kaan bereidde voor vrijdag zijn actuaronde voor. Hij vertelde over een hondje dat was achtergelaten op het toilet van een trein. Dat was echt zielig. Gelukkig werd de hond gevonden maar helaas het baasje nog niet. Hopelijk krijgt dit hondje alsnog een gouden mandje.

 

Fijn weekend iedereen!