We zien overal tegenstellingen!

21 november 2022

Vorige berichten:

Wat een fijne week hebben we weer achter de rug. We hebben weer heel wat nieuwe tegenstellingen bijgeleerd en overal waar we komen zien we wel tegenstellingen. Wat fijn dat alle kleuters zo enthousiast zijn.

 

Op maandag hebben we een vrije tekst gemaakt met Elysia haar plannetje. Zij had een tekenmachine meegebracht. We kozen allemaal zelf een diertje dat we mochten overtekenen. Hierna mochten we een mooi verhaal vertellen.

We hebben ook onze auto’s van vorige week versierd met stickers en stiften. In de poppenhoek wouden we ons graag verkleden als Sint en Piet.

 

Dinsdag hebben we geturnd met Anouk en namiddag was onze eerste bakjestijd. We hebben tanden vuil en proper gemaakt, lange en korte lijnen gemaakt met blokjes, veel en weinig stipjes gevuld en lichte en donkere kleuren gesorteerd.

Woensdag mocht Muhammed de ontdekkoffer meebrengen. Hij had een stappenteller meegebracht. Als we op het knopje duwde gingen de cijfertjes omhoog. We hebben de stappenteller gebruikt om het aantal rondjes dat we gelopen hebben te tellen.

Ook hebben we het plannetje van Lucio uitgewerkt door robots te maken met kosteloos materiaal. Wat een mooie creaties!

Donderdag hebben we de robots verder afgewerkt en opgeplakt. We zijn ook begonnen met het uitwerken van de tegenstelling Licht-Donker, door de sterretjes, de zon en de maan al in te kleuren.
Namiddag hebben we nog een spelletje gespeeld met de ballonnen.

Vrijdag hebben we ‘nacht’ geverfd door donkere kleuren te gebruiken en ‘dag’ door lichte kleuren te gebruiken. Nadien hebben we de zon, de maan en de sterren opgeplakt.

 

Op het einde van de week hebben we alle tegenstellingen die we geleerd hebben eens opgeschreven. Nu hebben we een mooi overzicht van wat we al kennen en kunnen we er altijd nog eens naar terugblikken. Volgende week zullen we onze lijst weer wat kunnen aanvullen met de nieuwe plannen.