Week van het bos.

17 oktober 2021

Vorige berichten:

Deze week stond helemaal in het teken van het bos. Maandag werden er kastanjes mee gebracht tijdens plannetjestijd. Rocco had thuis al eens een spinnetje gemaakt met kastanjes en dat hebben we ook op de planning gezet. Ook had Eneas een spel bij: 4 op een rij. Ook dat hebben ze gespeeld.

Dinsdag was Zayn jarig. Dat hebben we in de vm gevierd en hij trakteerde op cake en drankjes. Proficiat Zayn. We turnden ook nog en in de namiddag trotseerden we de regen tijdens onze boswandeling. We zagen huisjes, stapten over brugjes, vonden een kikker, en nog veel meer. We hoorden alleen maar tevreden kleuters die het leuk en mooi vondenĀ  in het bos.

Op woensdag was er een praatronde. Nick wilde graag zijn jas eens tonen en daar stonden planeteren en raketten op , dus die hebben we eens nagemaakt.

Op donderdag was er de fotoronde van Mathis. Hij was naar de dierentuin geweest . Wij hebben de afgelopen weken al gewerkt rond de dierentuin en boerderij dus we wisten er al heel wat van. We oefenden ook voor de brandevacuatie met onze hele school en dat deden we heel flink. We gingen ook op onderzoek op onze speelplaats. We wilden wel eens weten welke kriebeldiertjes we daar vinden. Gewapend met een loep vonden we slakken, spinnen, wormen, oorwormen en duizendpoten. Namiddag hadden we nieuwe bakjes: strijkkralen rijgen op de spinnenpoten, even lange poten van de spin maken met klei, de juiste kleuren benoemen en leggen bij de spinnen en stekels van een egel stempelen met een vork.

Vrijdag leerden we een nieuwe druktechniek: de vouwdruk. Deze gaan we gebruiken voor onze vrije teksten maandag. Het zijn dwarrelende herfstblaadjes geworden. We lazen ook in het boekje van Anna en de herfst. Heel wat dingen die Anna zag of deed hebben wij deze week ook gedaan. Namiddag was er dan weer tijd voor bakjestijd.