Week van het bos

17 oktober 2021

Vorige berichten:

Na een leuke boswandeling zijn wij de week gestart met de herfstwinkel in te richten. De kindjes noemden het ‘de blauwe winkel’. Je kan er kopen, verkopen, centen geven, terugkrijgen, tellen, … Met de gekochte ingrediënten konden we lekkere gerechten maken in ons poppenhuisje.

We leerden een herfstversje en er werd gewerkt aan de contractwerkjes in kader van het bos. We mochten puzzelen, een blaadje uitprikken, een boom tekenen en een prentje omcirkelen dat ‘anders’ was.

Met bakjestijd konden we kiezen uit de letterdoos: dezelfde letters zoeken als op het prentje, met het poppenspeelgoed spelen, een handenboom knutselen (het idee komt uit Tugrul zijn crearonde) en met de lucifers figuren namaken.

Tijdens vrije werktijd werd er o.a. een druktechniek geoefend (drukken over een herfstblad), een muis getekend op papier en op het krijtbord aan de hand van een stappenplan, nog meer gepuzzeld, in de herfstwinkel gespeeld, herfsttekeningen gekleurd, extra krullenbol (schrijfdans) oefeningen enz.

We deden onderzoeken over hoe je een bolster open krijgt, wanneer de egel zich oprolt en hoe je een brief opstuurt.

Tijdens klasraad kwam het idee om zelf een show te geven. Wat is dat? Wat hebben we nodig? Wie brengt wat mee? ..

In de actuaronde keken we naar Kaatje de wereld rond en leerden we over Mali.

Kristie kwam met ons een klasopstelling doen. De bedoeling is dat de kinderen hun gevoel leren uiten en hun plekje binnen de groep leren kennen. Ze leren rekening houden met de gevoelens van elkaar en zien wie hun vrienden allemaal zijn. De focus ligt op verbondenheid binnen de klasgroep vergroten en zich veilig voelen in de klas.

Een grappige spelletjesronde van Matthias: de aap die protjes laat