Welkom Alvaro en Andrei.

12 november 2021

Vorige berichten:

Mandag mochten we onze nieuwe vriendjes verwelkomen in onze klas. Ze hebben dat al heel goed gedaan deze week. Daarom zijn we maandag ook rustig begonnen met een kennismaking tijdens de praatronde. We vertelden ook wat over onze vakantie en gingen dan meteen fijn spelen en leerden we onze nieuwe vriendjes wat ze allemaal kunnen doen in de klas. Nath had een nieuw spel meegebracht waar we al eens mee konden spelen. In de namiddag hebben we zelfs al vrije teksten gemaakt en lazen we ze voor aan iedereen.

Dinsdag was er weer een praatronde en Eneas had ook een spel bij en hij vertelde ons wat de spelregels waren. Ze gingen er meteen mee aan de slag. Onze nieuwe vriendjes mochten aan hun verjaardagskadertje werken. Jill had een auto bij die kon draaien en dan kregen we het idee om met auto’s en verf sporen te maken op een blad.Er werd ook nog geturnd met Jill en in de namiddag speelden we spelletjes : 1 groepje met Jill en 1 groepje met Nath. Zo leren we samen spelen, onze beurt afwachten en ook dat verliezen er bij hoort.

Woensdag toonde Nath ons een krantenartikel met leuke ideetjes om te maken met de spullen uit de natuur. We vonden dat een leuk plan en gingen buiten op zoek naar bruikbare dingen. We zagen ook dat er ‘sneeuw ‘ was buiten. Maar dat was het water dat bevoren was op de grassprietjes. We vonden allerlei dingen die we in de klas op platen te drogen legden en ook zodat alles maandag plat is als we er mee aan het werk willen gaan. We zagen ook de vuilniswagen passeren en hoe hij de containers ledigt. Dat was ook een avontuur . Andrei, Alvaro en Zayn werkten ook nog samen met Nihal aan hun kadertjes.

Nu nog genieten van het verlengde weekend en dan zijn we weer helemaal klaar voor de plannetjes en komt er een stagiaire kleuteronderwijzeres een dagje met ons mee doen.