Welkom, Bienvenu, Wilkommen

30 september 2022

Vorige berichten:

Welkom, Bienvenu, Wilkommen

We leerden tijdens onze onderzoekjes over België dat er drie landstalen in België zijn. Nederlands, Frans en Duits. Ook weten we dat Koning Filip onze koning is en zijn vrouw Mathilde onze koningin. Binnenkort zullen al onze onderzoekjes afgerond worden. Maar eerst nog wat speuren naar weetjes en feiten.

Remy zijn verrassingsronde stond helemaal in het teken van de kikker. Hij had er echt werk van gemaakt. Hij vertelde onder andere waar de kikker leeft, waar hij graag zijn kikkerdril legt en hoe hij kan ademen. Ook bracht hij vier kikkers mee naar de klas! Hij sprak er heel geboeid en uitgebreid over!

Onze sponsorloop was een groot succes. Alle kinderen hebben super hard hun best gedaan. Het zonnetje was ook van de partij en maakte er een nog mooiere dag van.

 

De verrassingsronde van Stella ging over wetenschap en techniek. Stella had haar ronde tot in de puntjes voorbereid en ze begeleidde de klas als een echte juf. We moesten eerst een vouwtechniek toepassen op een blaadje papier en nadien knipten we er een mannetje uit. Als we dan het blaadje open vouwden, ontstond er een harmonicapoppetje. We mochten de poppetjes nog versieren. Iedereen heeft heel goed meegedaan. Super goed gedaan Stella!

 

Voor de tweede keer op rij werkten we tijdens onze graadsklaswerking rond het thema ‘speelplaats’. Deze keer gingen we een kijkje nemen op onze speelplaats om te zien met wat, waar en hoe we fijn kunnen spelen. Alle regels werden nog eens overlopen en daarna konden we alle spelmaterialen ontdekken. Alleen maar lachende  gezichtjes te zien! Een super leuke activiteit om de week mee af te ronden.

Zo dat was het weer! Heel veel groetjes en een fijn weekend!

Made by het 4de leerjaar…