Welkom Imèn en Yunus-Eymen en Hiep hiep hoera Amaani!

25 april 2021

Vorige berichten:

Maandag mochten we 2 nieuwe vriendjes in onze klas verwelkomen, Imèn en Yunus-Eymen. Ze zijn heel goed gestart.

We hadden heel wat te vertellen nu we elkaar al even niet meer gezien hebben. Klara was naar de zee geweest en had schelpjes meegenomen. Joris wou graag nog eens met de mannetjes spelen van Nath haar klas

Tijdens de speeltijd hadden Fee en Xam een grote steen gevonden. Zij wouden hier graag mee knutselen. We zijn gestart met het verven van de stenen en later deze week gaan we ze versieren.

Namiddag was het feest want Amaani is 3 jaar geworden. Dit hebben we natuurlijk gevierd in onze klas!

Dinsdag was Kiri in de klas. We hebben fijn in de hoekjes gespeeld. Ook zijn we bij Kiri gestart met onze vrije teksten over de vakantie. we hadden veel te vertellen en tekenden er ook iets bij.

Namiddag zijn we gestart met onze bakjestijd en dit kunnen we al goed! We blijven een bepaalde tijd aan 1 tafeltje werken met het materiaal dat we zelf gekozen hebben uit 1 van de bakjes! Top! Op het einde van de dag hebben we nog een filmpje gekeken over de zeedieren.

Woensdag mocht Aydin de ontdekkoffer meebrengen. Hij had een hoofdtelefoon mee om het geluid te dempen. We hebben ze allemaal eens opgezet en eens luid en stil gepraat. Als we fluisterden hoorden we niks. We hebben geleerd dat we onze oren goed moeten beschermen wanneer er een hard geluid is zoals muziek, drilboor, schreeuwen, … Sommige kleuters vertelden dat er bij hun muziek uit de hoofdtelefoon komt. We ontdekten dat er 2 verschillende hoofdtelefoons zijn. Deze gaan we vrijdag verder onderzoeken.

Na de speeltijd hebben we verder gedaan met onze vrije teksten. Onze vrije teksten gaan over de paasvakantie.

Donderdag had Jill schelpjes meegebracht voor het plan van Klara. We hebben de schelpen gesorteerd van groot naar klein, we hebben leren tellen met de schelpen en hebben patronen gelegd met de schelpen.

Na de speeltijd is Kristie een spel komen spelen over de kleuren. We kenden deze al goed!

Namiddag was het bakjestijd.

 

Vrijdag mocht Ezra iets meebrengen voor de muziekronde. Hij had een liedje bij over ABC. Hierna hebben we eens gekeken welke letters er in onze naam voorkomen. Deze herkenden sommige kleuters al goed! We hebben de eerste letter van onze naam geschilderd.

Ook zijn we gaan turnen met Mutlu en na de speeltijd hebben we de andere hoofdtelefoon bekeken waar muziek uitkwam. Voor sommige kleuters was dit precies een beetje vreemd, maar we vonden het wel allemaal heel leuk!

Op het einde van de dag hebben we tijdens de picknick beestjes op de grond ontdekt. mieren, kevertjes en ook enkele bijen in de lucht. We zijn op de speelplaats eens gaan kijken naar ons bijenhotel en er zaten toch al een paar bijen te vliegen. We vlogen als bijtjes terug naar onze klas en Maandag gaan we een onderzoekje doen over de bijen.