Welkom in het vijfde leerjaar;-)!

25 september 2021

Vorige berichten:

Hallo mama’s en papa’s, ik ben Merel, de blogger van deze week.

Wij zitten met 23 kinderen in de klas: 12 meisjes en 11 jongens.

We zijn in de eerste schoolweek al meteen een leuke activiteit gaan doen. We zijn naar de Melberg geweest, daar zijn wij gaan picknicken. Daarna hebben we nog wat  gespeeld. We hebben best lang kunnen spelen. Na twee uurtjes was het tijd om terug naar school te gaan .

We hebben vrije teksten geschreven over onze vakantie: wat we hebben gedaan , waar we op vakantie zijn geweest, enz.

Ons eerste project gaat over België , Europa en de wereld .We hebben het in de praatronde veel over de buurlanden van België , over de wereld en de werelddelen gehad . Toen is Rabia op het idee gekomen om daarover een project  te doen.  We zijn in groepjes moeten gaan samenwerken en elk groepje kreeg een onderzoeksvraag.

Levend rekenen kwam ook veel aan bod.

Op de speelplaats zijn we op zoek gegaan naar heel wat evenwijdige en loodrechte lijnen.

In de klas mochten we eerst het gewicht raden van een aantal voedingsproducten. Daarna mochten we ze wegen.Ook leerden we het gemiddelde berekenen van onze gewichten.

Steeds weer zien we kinderen op school die een zware boekentas meesleuren. We vroegen ons gisteren af wie de zwaarste boekentas had. Rabia had haar weegschaal bij en om de beurt mochten de leerlingen hun boekentas wegen. 3kg, 3,7 kg, spannend… 3,9kg… 6,2kg!  In ons wiskundeboekje staat dat een gemiddelde boekentas maximum 5kg mag wegen of 10% van uw lichaamgewicht. Dus lieve kinderen, we laten overbodige dingen thuis of op school;)

We hebben in de klas begrijpend lezen gedaan, niet zomaar begrijpend lezen…  Met een iPad moesten we spelenderwijs zo snel mogelijk verschillende opdrachten uitvoeren, vragen oplossen en  de meeste volgers verdienen . Deze twee teams hadden gewonnen : het groepje van Mattia , Yusa en ELanoor, hun teamnaam was Blobvis.  En de olifantjes: Merel,  Guiseppe , Faith en Ayden.

Er zijn natuurlijk ook kinderen en Rabia jarig geweest . Eerst was Feya jarig, daarna Lauren , Merel en Rabia . Elke keer  als er iemand jarig is, wordt er natuurlijk ook gezongen en lekker gesmuld .

We hebben tijdens de Franse les van  Contact 2 het werkwoord ‘aller’ geleerd .   Ook hebben we de persoonlijke voornaamwoorden geleerd en dat zijn: je- tu -il/elle -nous -vous- ils / elles. Hier hebben we grondig op geoefend.

Christina haar beroepenronde ging over het Rode Kruis. Haar mama werkt voor het Rode Kruis. We luisterden gefascineerd naar Christina want ze wist er echt heel wat over te vertellen!