Welkom Mirali

19 november 2021

Vorige berichten:

Maandag zijn we gestart met de uitwerking van Rozerin haar plan. Ze had vorige week een boekje meegebracht rond schoenen. Nellie had een probleem. Ze wou in het weekend graag gaan wandelen met haar laarzen, maar haar laarzen waren kwijt. we moesten op zoek naar haar groene laarzen. De kaboutertjes hadden ze verstopt, samen met nog andere laarzen, turnpantoffels en andere schoenen. We zijn buiten op zoek gegaan en we hebben heel wat schoenen gevonden, ook de laarzen van Nellie. soms moesten we even nadenken hoe we aan de schoenen konden geraken. Na de zoektocht hebben we de schoenen gesorteerd per soort, gekeken waarvoor ze dienden en ook gekeken welke schoenen groot en klein waren.

Na de speeltijd mocht iedereen vertellend tijdens plannetjestijd. Iloé had een film gezien van de smurfen, Linne had de aantocht van sint en piet gezien, Thaimoun wou graag met de fisher price mannetjes spelen en Ezra wou een dierentuin/huis bouwen. We hebben onze poppenhoek omgetoverd tot sinthoek. We konden ons verkleden als Sint en Piet. Ook hebben we met de fisher price mannetjes gespeeld. Namiddag hebben we ook met de hakkenschoentjes gespeeld door het plan van de zoektocht.

Dinsdag: Imèn had voor haar boekenronde het boek, Olifant is verliefd gekozen. Olifant leerde ons wat je dan juist voelt en hoe je je dan gedraagt. Het gevoel verliefd hadden we ook al eens gehoord bij het kleurenmonster. Omdat het kleurenmonster dan roze is, stempelden we hartjes op een groot kleurenmonster om sponzen.

Ezra wou graag huizen bouwen. Katia had een foto van Sinterklaas ontvangen waarop we zagen dat hij buiten sliep. De Sint sliep buiten omdat zijn paard niet in huis pasten. De kleuters schoten meteen in actie en bouwden met de nopperblokken stallen voor elk paard van de Sint.

De opdrachten tijdens bakjestijd worden moeilijker en moeilijker. Deze week leerden we de Sint en Piet zelf ineen steken met vormen, ons verlanglijstje zelf samenstellen door te zoeken, bewust te kiezen, knippen en plakken en blokpuzzels te maken. Iedereen heeft hier nog wat hulp bij nodig. Maar we kunnen alleen maar leren door te proberen en te oefenen, oefenen, oefenen,…

Woensdag maakten we kennis met Mirali. Hij komt vanaf nu ook naar onze school. De foto van Yunus-Eymen gebruikten we om ,ons mannetje van de maand November, goed te kunnen tekenen.

 

Donderdag starten we de dag met een bezoek aan de bibtruck. En daarna gaven we meer uitwerking aan het plan van Iloé. De hele hoekenwerking stond in het teken van ‘ de smurfen’. Na de turnles , maakten we nog onze vrije teksten.

Vrijdag zijn we begonnen met het knutselen van onze kroon voor Sint en Piet. We hopen heel hard dat hij samen met Piet op bezoek komt in onze school. We hebben ook al geoefend op verschillende liedjes rond de sint en piet.

Marjan is in de klas ook een spelletje komen spelen rond de kleren van de Piet. Hij was zijn kleren kwijt en de kleuters moesten de kleren terug sorteren volgens kleur met een draairad.

Tijdens de middag hebben we lekkere tomatensoep gekregen van de Kikkerklas. ZIj hebben lekkere soep gemaakt met de overige snoeptomaatjes van woensdag.
Namiddag was het bakjestijd en hebben we nog eens goed geoefend op onze activiteiten.