werelddierendag + Kapitein Morten

5 oktober 2019

Vorige berichten:

Morten mocht vandaag kapitein zijn! Hij volbracht zijn taakjes heel goed!

Tijdens de praatronde hebben we over onze huisdieren verteld. Er waren een aantal dieren zoals poezen, honden, vissen, konijnen en een hamster. Yeliz(mama Miray) kwam met het voorstel om op het einde van de dag nog even langs te komen met hun konijn en hamstertje. Dit was heel erg leuk!

Daisy was ziek vandaag, dus zijn we zelf even gaan turnen. We hebben met de ballen gegooid, geklommen als aapjes op het klimrek en gesprongen als kikkers en konijnen in de hoepels.
Uiteindelijk hebben we toch een turnlesje gehad met Sophia in de namiddag, samen met de vriendjes van Katia.

Omdat Fien gisteren maiskolven meehad, kwamen we op het idee om popcorn te maken. We waren goed begonnen, en hadden heel veel geduld, maar uiteindelijk is het niet gelukt om de popcorn te laten ploffen. We hadden olie nodig, en die hadden we niet bij, woepsie! Maandag gaan we opnieuw proberen, maar met een popcornmachine!
We hebben wel al eens mogen proeven van de suiker en honing die we op onze popcorn gaan strooien.

Doorheen de dag hebben we ons nog verkleed met kleren uit de verkleedkoffer. We kwamen op dit idee omdat Santino een mooi kostuum had meegebracht. Hij was een echte koning en héél fier!
Sommigen wouden aan de slag met priknaalden, Kaii had een boekje mee met tekeningen  om uit te prikken.
Morten had ook vingerpopjes(dieren) meegebracht. We hebben leuke verhaaltjes verzonnen met de popjes.

Maandag is het plannetjestijd, er mag iets meegebracht worden of iets verteld worden. Zo kunnen we leuke activiteiten bedenken.

Dinsdag houdt de klas van Marjan een wafelverkoop. Wie graag een wafel wil kopen mag 1 euro meegeven.