Werken rond de fijne motoriek.

10 januari 2021

Vorige berichten:

Op dinsdag was het de boekenronde van Irmak. Ze had een boekje bij van Tip de muis. Tip moest voor de eerste keer naar school. Dat komt goed uit voor onze 2 nieuwe gezichtjes in de klas. Nath las het voor. Er werd ook weer geturnd met Mutlu.We ontdekten ons lichaam in verschillende situaties en verworven bewegingspatronen en bewegingen. In de namiddag waren er nieuwe bakjes. We werken deze week aan onze fijne motoriek en een beetje in het sneeuwthema , omdat er heel wat kindjes naar de sneeuw waren getrokken. We moeten op de ijsblokken de stokjes verbinden met de juiste kleur, we moeten sneeuwvlokjes scheuren , en moeten mbv een tang sneeuwvlokjes op een lijn leggen en we mogen een eigen glunderketting voor thuis maken..

Op woensdag hadden we plannetjestijd en mochten de nieuwe kindjes hun verjaardagskader schilderen.

Donderdag was het fotoronde. Quinn had foto’s bij van zijn werkjes in de tuin en zijn familie. Hij is een echte tuinman: blaadjes harken en werken met een bladzuiger. De verjaardagskaders werden verder afgewerkt, er was weer bakjestijd en ook onze vrije teksten werden verder afgewerkt.

De vrijdag startte met een turnlesje. Nadien wilden we muziek maken. We keken eens naar de klas van Rabia. Zij hadden tijdens het forumĀ  een percussie gedaan met de Notenkraker van Tsjaikovski. Dit probeerden wij ook . Wat was dat leuk om samen te spelen met een echt orkest. Namiddag was het weer tijd voor bakjestijd.