Zaaien en planten

29 april 2021

Vorige berichten:

We hebben deze maand al heel wat gezaaid in onze klas, eerst als groepswerk en nadien ook als opdracht in ons contract. De zaailingen die we als eerste als groepswerk gezaaid hadden zijn al goed gegroeid. Daarom kregen ze vandaag een plekje in onze nieuwe klastuintjes buiten, aan ons klasraam.

We gingen vandaag ook in de grote schooltuin aan het werk. Bieke, Wannes en Ines hebben heel erg goed geholpen om samen een kring van haag-boompjes te planten. Eerst tellen hoeveel planten we hebben, tellen hoeveel gaten we moeten graven en kijken hoe groot de kring moet worden. Goed diep graven en dan het boompje er in. Goed dicht maken, water geven en als laatste nog schors erbovenop zodat de plantjes goed kunnen groeien.

Nu hebben we op het grote grasveld ook een gezellige kring waar we kunnen zitten, spelen, een boekje lezen,… lekker tussen de groene plantjes. Binnenkort komen er nog bloemetjes op, want die knopjes zagen we al komen. Niet alleen de kinderen zijn dus blij met het nieuwe plekje 😃 🌱🐝🐞🦋🌿