Zeekamp dag 1 & dag 2

19 mei 2022

Vorige berichten:

We zijn ondertussen al twee dagen op zeekamp. Na de busrit met een heel entertainende buschauffeur zijn we goed aangekomen. Vol ongeduld moesten de leerlingen eerst even het domein verkennen en luisteren naar de afspraken voordat ze op de kamers mochten. Daarna gingen de leerlingen even “chillen” in hun nieuwe kamer.  Om de dag af te sluiten, schreven we een vrije tekst op verplaatsing!
P.S.: Check zeker je brievenbus!

Dinsdag hebben we een lange fietstocht gemaakt. We zijn vertrokken met de fiets richting de veerboot. De veerboot (die gelukkig was gereserveerd) bracht ons naar de sluizen in Vlissingen. Hier kwamen heel toevallig twee boten ingevaren waardoor we LIVE konden zien hoe sluizen werken. Verderop kregen de leerlingen de kans om tussen de stenen van een grote golfbreker (en een klein strandje) te zoeken naar schelpen of andere soorten beestjes. Zo vonden de leerlingen een levende krab, schelpen van een oester en een aangestrande kwal.

Na ons bezoek aten we een vieruurtje voordat we terug de fiets op sprongen om een tussenstop te maken aan het strand en de zee.  Hier kregen de leerlingen vrije speeltijd. We sloten de lange dag af met een verdiende portie frietjes. Voor het slapen gaan, gingen de leerlingen van de 3de graad nog rond het kampvuur zitten (de leerlingen van de 2de graad moesten helaas het bed al in, maar dit kampvuur zal – als het weer het toelaat – morgen doorgaan). Nadat we het kampvuur aankregen, werden de kinderen getrakteerd op smore’s met (veganistische) marshmallows en vers op het vuur gebakken popcorn.